четвъртък, 10 март 2016 г.

Пълнено пиле с ориз, гъби и кисело зеле




Продукти:

1 пиле
200 гр. ориз
200 гр. гъби
1 глада пресен кромид
1 глава кромид
1 глава чесън
2 средно големи зелки от кисело зеле

Подправки:
Сол
Черен пипер
Кимион
Гьозум (джоджен)
Червен пипер

Начин на приготвяне:
Измивате добре пилето и го почиствате от пера и остатъци от дроб. Посолявате го добре отвътре и отвън. Оставяте да поеме солта.

Приготвяне на плънката:
Най-напред запържвате гъбите. Когато водата им се изпари прибавяте нарязания кромид и чесън на дребно. После прибавяте измития ориз и него запържвате. Когато стане прозрачен прибавяте вода или бульон около две части повече от ориза. Когато оризът набъбне прибавете сол, гьозум, черен пипер, кимион. Ако имате пресен кромид и пресен чесън, може да добавите по две стръкчета от тях. С тази смес пълните пилето. Зашивате отвора от където сте напълнили пилето. Намазвате пилето с олио или зехтин в който има разтворен червен пипер, черен пипер, кимион. Поставяте пилето по средата на тавата, в която ще се пече.

Нарязвате на ситно зелето. Запържвате го малко с червен пипер в тенджера, а после го изсипвате около пилето. Обвивате го с фолио. Печете около час на 200 - 220 градуса С. Ако пилето е изпечено. Отстранете фолиото и запечете пилето до зачервяване.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар