четвъртък, 10 март 2016 г.

Пиле с куркума и броколи


Продукти:
- 500 гр. пилешко месо нарязано на малки парчета
- 2 моркова
- 300 гр. гъби печурки
- 1/2 глава от броколи
- 1/2 глава целина
- 2 стръка пресен кромид
- 2 стръка пресен чесън
- 1 глава кромид
- 5 - 6 скилидки чесън

Подправки:
- чер пипер
- кимион
- 1/2 връзка магданоз
- 1-2 стръкчета копър
- 1 - 2 чаени лъжички куркурма
- 1/2 с.л. сол
- 1 1/2 с.л. брашно
- 20 - 30 мл. мазнина

Гарнитура:
- 200 гр. ориз






Измития ориз поставете във вряща, подсолена вода (1 част ориз в 2 и половина (3) части вода) и варите докато се свари. Ако е останало вода я прецедете.

Измивате зеленчуците и ги нарязвате на дребни парченца. Месото също се измива и нарязва на малки парчета.

Най-напред запържвате гъбите в мазнината, след това прибавяте месото, когато и месото се запържи прибавяте кромида и чесъна. Малко по-късно прибавяте морковите и целината. Разбърквате няколко пъти и прибавяте куркурмата. Прибавяте вода колкото да покрие продуктите и варите докато станат готови за ядене. Прибавяте подправките - сол, черен пипер, кимион. Накрая прибавяте броколито на розички и нарязания на по едро пресен кромид,пресен чесън, магданоз и копър. Прибавяте размитото в малко вода брашно и след две - три минути извадете яденето от котлона.

Сервирайте яденето топло с две-три лъжици сварен ориз.





Няма коментари:

Публикуване на коментар