сряда, 18 ноември 2015 г.

Огретен



2 кг. Картофи
200 гр. сирене
200 гр. настърган кашкавал
4 яйца
1 ч.ч прясно мляко

Подправки:
гьозум
чер пипер
кимион

Обелвате, измивате и нарязвате на дребни кубчета картофите. Посолете ги, поръсете ги с подправките и ги разбъркайте, а след това леко ги запържвате в олио и ги запичате в тава с малко вода около половин час. Когато омекнат ги залейте със смес от разбитите яйца, сиренето и прясното мляко. Отгоре ги поръсете с настърган кашкавал. Отново върнете тавата в печката. Печете до зачервяване.

Огретенът може да се сервира със салата или с кисело мляко.



Ако желаете може да поръсите отгоре с нарязано на ситно филе Елена или нарязана на малки парченца луканка върху кашкавала.




Няма коментари:

Публикуване на коментар