сряда, 18 ноември 2015 г.

Пиле със спанак и гъби



Продукти
2 пилешки гърди
1 морков
200 гр. гъби
300 гр. спанак
1 глава кромид
1 глава чесън
2 стръка пресен кромид
2 стръка пресен чесън
половин връзка магданоз
черен пипер
кимион
сол
100 гр. ориз
1 с.л. брашно

Начин на приготвяне
Измийте и нарежете пилешките гърди на дребни парченца. Нареже на дребно кромида, скилидките чесън, гъбите, моркова на кубчета. Запържете най-напред гъбите. Когато гъбите се зачервят и водата им се изпари, прибавете месото. Когато и неговата вода се изпари, прибавете кромида, чесъна и моркова. Когато и те се позапържат добавете вода (може и пилешки бульон, ако имате), която да покрива зеленчуците. Когато месото омекне, добавете измития и нарязан на дребно спанак. Когато всичко е готово за ядене добавете 1 супена лъжица брашно размито в студена вода. Когато сместа се сгъсти добавете нарязаните на ситно магданоз, пресен кромид и пресен чесън и извадете от котлона.

Гарнитура
Докато ястието се готви може да приготвите варен ориз за гарнитура. Измитият ориз го прибавяте към три части повече вряща и подсолена вода. Варите докато оризът се свари. Това може да отнеме 20 мин.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар