сряда, 18 ноември 2015 г.

Пиле със спанак, гъби, моркови, карфиол и броколи




Продукти:
2 пилешки гърди
500 гр. спанак
250 гр. гъби
няколко розички карфиол
няколко розички броколи
1 морков
1 глава кромид
1 глава чесън
1 супена л. брашно
1 връзка магданоз
черен пипер
кимион
2 стръка пресен кромид
2 стръка пресен чесън
3 - 4 картофа
20 гр. масло
200 мл. топло прясно мляко

Начин на приготвяне:

Измитите и нарязани на ситно гъби се запържват докато водата им се изпари. Добавяте измитото и нарязано пилешко месо на парчета. Когато и то се запържи и водата се изпари прибавяте нарязаният лук, скилидките чесън и моркова. Когато омекнат се добавя бульон или вода, така че зеленчуците да се покрият. Прибавете измития и нарязан спанак. Когато и той е готов, добавете сол, черен пипер, кимион, розичките броколи и карфиол. Прибавете размитото с малко студена вода брашно. Когато се сместа се сгъсти добавете нарязания магданоз и стръкчетата кромид и чесън и извадете ястието от огъня.

Гарнитура пюре от картофи:
Сварете картофите и ги пасирайте с малко сол и маслото. Добавяйте постепенно топлото прясно мляко. Когато пюрето стане пухкаво го сервирайте като гарнитура на ястието.



Няма коментари:

Публикуване на коментар