вторник, 17 ноември 2015 г.

Пълнени гъби със сирене



  • 1 яйце
  • 10 гъби печурки
  • 80 гр. сирене
  • две скилидки чесън
  • черен пипер, кимьон, чубрица
  • няколко резенчета луканка или кайзер
  • 50 гр. кашкавал настърган
  • 20 гр. разтопено масло или зехтин



Гъбите се измиват добре. Пънчетата на гъбите се отделят. Гъбите и пънчетата се посоляват леко, намазват се с разтопено масло или зехтин и се нареждат в намазана със зехтин или олио тавичка.

Яйцето се разбива и към него се прибава натрошеното сирене. Трябва да се получи гъста смес, затова може да се добави сирене или да не се използва всичкото. Към получената смес се прибавят на ситно накълцаните или пресовани скилидки чесън, черен пипер, кимьон, чубрица на вкус. Гъбите се пълнят с тази смес, а останалото количество се изсипва върху пънчетата. Отгоре гъбите и пънчетата се поръсват със много ситно нарязаната луканка (филе). След това се поръсват с настърган кашкавал. Пекът се в предварително загрята фурна до 200 градуса в продължение на половин час.

Чудесно предястие или добавка към основно ястие!



Няма коментари:

Публикуване на коментар